Startside

Kohavenettet - Nu sker der noget!

Opdatering pr 27/3-2017

Vi har haft møde med Søren Bøgvad fra sb-service.dk og Lollands.net, der har fortalt hvad de har gjort på Lolland, og vil giver os et tilbud på pris på udstyr.

Jeg har taget kontakt med EnergiFyn om at få et tilbud på en fiberforbindelse på 500Mb/s til masten på Tarup Maskinstation, hvor vi må sætte en antenne, der skal sende til Lars's silo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kohavenettet er en ide jeg har fået om at få internet med en fornuftig hastighed til Thorup Kohave, dvs
  • Stavkærvej
  • Bisnapvej
  • Blæsbjerggyden
  • Varpytvej
Det nuværende net er er i kobberkabler.
Nogle får fra fra Davinde central, op til 6 km væk, hvilket giver en hastighed på omkring 2Mb/sek. Andre får andre steder fra, muligvis Årslev eller Sdr Nærå. Da det er nærmere, kan de få en lidt højere hastighed.

Der blev desværre ikke lagt rør ned til fibernet samtidig med at der blev kloakeret, og vi er alt for få til at det kan betale sig for EnergiFyn at lægge det ned nu.
At Allerup, Thorup og Birkum har fået fiber har jeg hørt, skulle være lige på grænsen til at det kunne svare sig.

TDC kunne sætte en fremskudt central i Thorup, og give os internet derfra med de eksisterende kabler resten af vejen, men det skulle koste mellem en kvart og en halv million, og det er vi heller ikke værd.

Så har jeg prøvet 4G fra Telia, og det har en enkelt gang givet pæne hastigheder, men derefter kun 2Mb. Måske kom der lige et lavtgående fly forbi, der reflekterede radiobølgerne.

Så hvis der skal ske noget, må vi gøre det selv.

Leif Neland
Stavkærvej 156
Tlf 50525434

Udkast til kohavenettet

Krydser er de, der er talt med, som ikke vilværemed.